top of page

MITÄ LAULUTUNNEILLA TEHDÄÄN?


Laulutunneilla tavoitteet ovat aina laulajakohtaiset. Keskiössä on oman instrumentin hahmottaminen ja hallinta kestävän kehityksen keinoin. Tämä tarkoittaa että opettelemme laulamaan niin, että äänentuotto on tarkoituksenmukaista ja ilmaisullista, mutta että teemme sen kuormittamatta kehoa ja äänielimistöä. Näin lauluinstrumenttisi toimii ja kehittyy terveellisesti. Tämä edistää laulutaidon myötä myös staminaa, kehonhallintaa, ja minäpystyvyyttä. Laulamisen moninaiset hyödyt ulottuvat tutkitusti henkiseen hyvinvointiin saakka.

Laulutunneilla harjoitellaan opettajan räätälöimien harjoitusten avulla äänenkäytön perusteita (hengitys, ääntöbalanssi, lauluasento, kehon rentous/aktiivisuus), tutustutaan ääni-instrumentin moninaisuuteen, lauletaan tuttuja ja entuudestaan tuntemattomia kappaleita, ja ennen kaikkea opitaan uutta itsestä, omasta äänestä ja musiikista näillä keinoin opettajan kanssa. Laulutuntien yhteydessä on myös mahdollista paneutua musiikin teoriaan.

Parilaulutunnit

Mikäli yksinlaulaminen jännittää,  loistava keino lauluharrastuksen aloittamiseen on tulla tunnille yhdessä ystävän kanssa! Yhteistunnin mitta on tavallisimmin hyvä olla vähintään 60 minuuttia. 

Verkko-opetus

Laulutunnit siirtyvät aina vaivattomasti verkkoon! Halutessasi verkkotunnin, muistathan mainita varauksesi "huomioitavaa" -kohdassa!


 
bottom of page